free wysiwyg web site maker software download

Dali vas zanima koja je temperatura na plafonu, gornjim delovima prostorije ili  poda ?.


Gde bi ste voleli da je najtoplije ?


Gde vam se igraju vaša deca ?

Naravno na podu !


Možete li sesti na radijator ?

Naravno da NE !


Možete li sesti na vruč šporet ?

Naravno da NE !


Nosite li sobne papuče jer vam je hladno ?

Naravno da  DA !


Želite li da je to sve drugačije ?

Naravno da DA !


IMAMO  REŠENJE  ZA SVE OVO !


Na pravom ste mestu i u pravo vreme !


Pozovite, posaljite poruku, pitajte 

i naručite ODMAH !


                                   

Pogodnosti i prednosti podnog grejanja

Podno grejanje omogućava ravnomerniju temperaturu u prostoriji, malu brzinu protoka vazduha, veću relativnu vlažnost u vazduhu, a takođe i veću uštedu energije u sobi.


Ima dosta prednosti korišcčenja sistema podnog grejanja. Ovi sistemi su napravljeni sa trajnim i tankim grejnim elementima koji se izrađuju od polimera. Ovaj materijal obezbeđuje toplotu za sve vrste podova u eksterijeru, i dostupan je u mnogo dimenzija koje se spajanjem pokrivaju cele površine. Danas se najčešće koristi sistem radijatora za centralno grejanje. Za neke ljude, to je stvar navike, a za druge, nedostatak znanja o drugim postojećim sistemima grejanja. Postoji sumnja za sisteme grejanja koji se ne primenjuju u širokoj javnoj upotrebi. 

Danas postoji velik broj ljudi koji veruje da je podno grejanje skupo i nezdravo zbog neprijatnog efekta koje stvara na telu usled itenzivnog prenosa toplote sa površine poda na noge, što može biti problem za ljude sa obolelim venama.


 Takođe, prejak protok vazduha podiže prašinu, koja je neprijatna za respiratoran sistem. Ona ostaje na podu jer grejanje zagreva vazduh u prostoriji. Vazduh nije mobilan i ne može pomeriti prašinu. Radijatori unose prašinu u vazduh koji dišemo. Za one koji su alergični na prašinu ovo može biti problem. Grejna površina takođe balansira vlažnosti između tepiha i vazduha. naručite ODMAH!

Zamislite izlazak iz kade u hladno jutro na pločice zagrejane na 30˚C. Zamislite da hodate bosi po Vašem zagrejanom podu u kuhinji dok napolju pada sneg.

Podno grejanje je osmišljeno još za vreme starih Rimljana.Ovakvi topli podovi provode toplotu kroz podne površine, a ne kroz vazduh (kao u konvencionalni primerina - vazdušni sistemi grejanja)....


Zbog svojih izuzetnih svojstava, danas se podno grejanje sve više koristi u građevinskoj praksi. Njegova najveća prednost je idealna prijatna temperatura od poda do plafona. Ne treba zanemariti troškove podnog grejanja, jer ono štedi energiju oko 6-12 odsto. Gubitak toplote tokom ventilacije je niži nego u prostoriji u kojoj je grejno telo stavljeno ispod prozora. Podno grejanje treba smatrati grejnim telom. Na velikim površinama toplota zračenja je od 50-80 odsto, dok je zračenje iz radijatora ili samo 25 odsto.


Podna i folijalna grejanja


FOLIJALNA I PODNA GREJNA TELA Prednosti ovakvog sistema su višestruki, pored izuzetne ugodnosti hodanja po toplom podu, najveca prednost je ta što se kod podnog grejanja toplota ravnomernije rasprostire kroz prostoriju što rezultira manjim utoroškom toplotne energije potrebne da bi se postigla željena temperatura, ovim se naravno postižu znacajne uštede u svim troškovima vezanim za nabavku energenata u hladnim zimskim danima. Dobro projektovano, proizvedeno i upotrebljivano.

ELEKTRO FOLIJALNO PODNO grejanje ima dug vek trajanja i ne kvari se. Električno grejanje je jednostavan, jeftin i moderan sistem grejanja, tako da je najpopularniji sistem grejanja u zapadnim zemljama, a postaje sve popularniji i u ostatku Evrope.


Napredak u tehnologiji i materijalima omogučava dalja usavršavanja u dizajnu grejnih kablova i folija koji će dovesti do još jednostavnije instalacije i osigurati još efikasnije koriščenje. Sistem podnog grejanja spada u grupu niskotemperaturskih zračećih grejanja. Temperature poda u zavisnosti od namene prostorije kreće se od 28-35ºC, a potrošnja podne folije može biti od 75-220W/m².

Prednosti podnog grejanja su pravilan raspored temperature vazduha po visini prostorije, ušteda u energiji, mogućnost korišćenja niskotemperaturskih izvora toplote, estetski kriterijum.Treba reći da u prilično oštrim klimatskim uslovima kao što je naše, podno grejanje je često ne dovoljno za nadoknadu toplotnih gubitaka pa se ono obično kombinuje sa radijatorskim grejanjem. Jedna od bitnih karakteristika podnog grejanja je da je ono inertno pa se bez velike potrebe u toku grejne sezone ne isključuje. 


naruči ODMAH  !

RUKOVANJE I UPOTREBA

RUKOVANJE 


Ukljucen grejac u elektricnu mrežu može biti pod naponom non-stop, stalno a kada se postigne dovoljna temperatura može se iskljuciti. Ukoliko imate termostat on automatski vrši iskljucenje, kada se postigne odabrana temperatura. 

Ako se grejanje ne koristi u dužem vremenskom periodu treba ga iskljuciti iz elektricne mreže. Ne ostavljati ga ukljucenog kada niste kod kuce i bez nadzora. 

Napomena: 


Pre postavljanja grejnog tela potrebno je proveriti otpor strujnog kabla i njegovu izolaciju. Instalirati kutiju, zaštitne cevi, postaviti termostat sa ili bez kapilarne sonde - senzora temperature 

Koristeci nazubljenu spahlu razmazati sloj lepljivog maltera ili lepka na cistu podlogu a zatim položiti grejno telo da se zalepi za podlogu.Preko grejnoga tela sada naneti novi sloj mase kako bi se ako su keramicke plocice u pitanju, mogle zalepiti.Prema potrebi poravnati masu, ukloniti vazduh i izbocine i onda zalepiti plocice. 

Ako je u pitanju laminat podloga mora biti cista i spremna za postavljanje. 

Grejac se moze postaviti na pod bez obzira od kakvog je on materijala, beton, parket,kamen, stari laminat, itd. 

Pricvrstiti i okrenuti ga na tu stranu gde se nalazi strujni prikljucak, na kome ste postavili zaštitnu cev, instalacionu kutiju sa ili bez termostata.Provucite strujni kabl kroz zaštitnu cev a ako imate termostat sa sondom onda i nju provucite tako da se ona nalazi ispod grejnog tela u sloju mase ili poda. 

Potrebno je voditi racuna da se kabl pricvrsti na pod kako nebi došlo do njegovog pomeranja ( kako kabla tako i grejnog tela ). 

Postaviti izolacioni sunder koji se dobija uz Laminat i onda krenuti sa postavljanjem istog. 

Paziti da prilikom montaže i hodanja ne dode do njegovog pomeranja.Kada sve završite možete ukljuciti grejanje. 

Kada se grejanje postavlja u malter, lepak ispod keramickih plocica ili kamena potrebno je sacekati i do 30 dana kako bi se podloga osušila. 


Postavljanje  grejne folije ispod tepiha.

P O Š A LJ I   M I   ODMAH !